СИРО-ВИННИЙ ТУР  ЗАКАРПАТТЯМ

Вартість :895.00 UAH

Маршрут: Львів – Санаторій Карпати – Мукачево – Берегово – Нижнє Селище  – Іза– Міжгір’я– Келечин– Пилипець – Львів

Дати виїздів 16.11.2019
23.11.2019
30.11.2019
07.12.2019

1 день:

виїзд зі Львова (08:00) – Санаторій Карпати (екскурсія палацом Шенборна)

Серед карпатських живописних гір розташувався один з найгарніших і найромантичніших палаців України – мисливський палац графів Шенборнів (1890р.). Палац оточений гарним парком з багатьма екзотичними рослинами та дивиться на нас 365 вікнами, запрошує через 12 входів у 52 кімнати

сан карпаты сан карпаты 1 сан карпаты 2

Мукачево (екскурсія замком і обід) – Тут на одинокій вулканічній горі знаходиться найпотужніша фортеця в Україні – замок “Паланок” (XIV ст.), який спорудив князь Федір Корятович, а овіяла героїчною славою княгиня Ілона Зріні. За наявності вільного часу в Мукачево також можна оглянути ще багато цікавого: каплицю св. Мартина (XIV ст.), палац Ракоці (1663р.) та прекрасну зелену ратушу (1903р.).

мукачево мукачево 1

Берегово (купання в термальному басейні, дегустація вин) –

Столиця угорської України – “Береґсас” славиться басейнами з унікальною термальною водою, що піднімається з глибини 1600 м. та лікує від 86 хвороб, аналоги їй є лише в Новій Зеландії. Містечко має також декілька перлин архітектури: готичний костел Всіх Святих (1370р.), костел реформаторів (XV ст.), “Графський двір” – садиба князя Бетлені (1629р.), величний будинок імперського суду (1908р.) та касино “Золота пава –

Берегівський р-н (вечеря та ночівля в садибах сільського туризму, поселення о 21:30, вечеря).

берегово 1 берегово 2 берегово 3

2 день:

сніданок і виїзд (08:00) –

Нижнє Селище (дегустація сиру) – Унікальне село в Україні, яке є зразком місцевого господарювання. Мешканці об’єдналися в “Асоціацію місцевого розвитку”, завдяки якій було розбудовано інфраструктуру селища та запрацювала сироварня, яка запрошує Вас на дегустацію різних сортів сира з вином. Сир виготовляється за швейцарською технологією та є найкращим в Україні. Ті, кому сир засмакує, зможуть його придбати за цінами виробника.

сыроварня1 сыроварня

Іза (купляння виробів із лози та огляд оленячої ферми) – Столиця лозоплетіння України, проїжджаючи через село можна придбати різноманітні сувеніри з лози, від простих ужиткових до справжніх витворів мистецтва. Також слід оглянути оленячу ферму, в якій живуть та приносять велику радість відвідувачам понад сто північних оленів.

 

 Міжгір’я (підйом на канатно-крісельній дорозі та обід) –

Мальовниче карпатське містечко, неподалік від якого знаходиться гора Маковиця (750м.), піднятися на неї можна на канатно-крісельному підйомнику. З вершини гори відкриваються чудові панорами карпатських хребтів Боржава та Ґорґан, а також меандри ріки Ріки.

иза1 иза межигиря

Келечин (дегустація води)

Пилипець (огляд водоспаду Шипіт) – Тут з висоти 15 метрів багатьма заворожуючими каскадами між андезиновими скелями скидає води в мальовничу гірську долину один з найкрасивіших водоспадів України – водоспад Шипіт. Він бере свій початок з великого підземного джерела, т.з. “морське око”, в одному з найгарніших місць українських Карпат – полонині Боржава. Перебування тут чудово допомагає відпочити від цивілізації та дає нові життєві сили.

водопад шипот

Львів (повернення о 23:00)

 

На Вас чекають:

– знайомства із історією, звичаями, культурою та релігією мешканців Закарпаття: українцями-русинами (бойками, лемками, долинянами), угорцями та ромами;

– найкращі страви лемківської, угорської, бойківської кухонь;

– найвидатніші історичні пам’ятки краю: палац Шенборна, Мукачівський замок, історичний центр Берегово, панорамний огляд Виноградівського, Королевського і Хустського замків;

– купання в термальному басейні міста Берегово та огляд оленячої ферми;

– огляд водоспаду Шипіт, підйом на канатно-крісельній дорозі на гору Маковиця та можливість зробити фото на згадку в наймальовничіших місцях Карпат;

– дегустація екологічно чистих сирів Селиської сироварні виготовлених за швейцарською технологією;

– дегустація мінеральної води “Келечинська”, котра має великий вміст заліза і лікує багато хвороб;

– дегустація найкращих марочних вин Закарпаття у стародавніх винних підвалах та дегустація вин приватних господарів Берегівського району.

 

У вартість ВХОДИТЬ:

– проїзд автобусом туристичного класу;

– проживання;

– супровід гіда-екскурсовода;

– екскурсійне обслуговування в туристичних об’єктах;

– страхування на час подорожі.

 

У вартість НЕ ВХОДЯТЬ і додатково оплачуються:

– вхідні квитки в туристичні об’єкти;

– харчування;

– дегустації;

– сиру і вина.

 

Вартість вхідних квитків:

 

– палац Шенборна: дорослий, пенсійний, студентський – 20 грн., школярі – 15 грн.;
– Мукачівський замок: дорослі – 50 грн., студенти, пенсіонери – 40 грн., діти до 14 років – 30 грн.;
– новий термальний басейн “Жайворонок” у Берегові: загальний, студенти – 200 грн., пенсіонери за віком – 150 грн., діти від 120 до 150 см. – 100 грн., діти до 120 см. – безкоштовно, оренда шафки – 20 грн..
– дегустація вин: 60 грн., екскурсія без споживання вина – 30 грн.;
– дегустація трьох сортів сиру з вином: загальний – 50 грн., школярі – 30 грн.;
– оленяча ферма: загальний, пенсійний і студентський – 30 грн., школярі – 20 грн.;
– підйом канатно-крісельною дорогою на гору Маковиця (в обидві сторони): загальний, пенсійний, студентський – 80 грн., діти до 12 років – 60 грн.;
– водоспад Шипіт: загальний – 10 грн., діти 7-16 р. – 5 грн; діти до 7 р. – безкоштовно.

Проживання: затишні садиби сільського туризму Берегівського району з вигодами, номери: 2-х і 3-х місні. Фото садиб можна побачити тут https://vidviday.ua/photo_album.php/photo_album_id/14

Харчування:

Сніданок у 1-й день – можна поснідати вдома або взяти з собою канапки, щоб перекусити під час стоянок.
Обід у 1-й день –  в ресторані Мукачева та складається з страв лемківсько-мукачівської кухні: салат “Овочеве асорті”, суп “Левеш”, торгоня (домашні макарони особливого приготування) з шишками в грибному соусі, компот, хліб. Вартість 90 грн./особа.
Вечеря у 1-й день – в садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, мадярські голубці, солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 90 грн./особа.
Сніданок у 2-й день – в садибах, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава/чай. Вартість 55 грн./особа.
Обід в 2-й день – відбувається у Міжгір’ї в ресторані “Колиба” і складається зі страв місцевої кухні: салат овочевий, юшка з білих грибів, ченахи, хліб, чай з трав. Вартість 100 грн./особа.
Як альтернатива, поруч є інші ресторани на кафе з бойківськими стравами і не лише.